PRETRAŽI HiESMade with CSS
We rated with RSACi

HiES ribbon
La commedia e finita


La commedia e finita! Komedija je svršena. Tim riječima završava jedno veliko djelo svjetske književnosti i jedan mali, nadam se umjetnički, zanimljivi, domaći interaktivni pothvat: Hrvatska interaktivna Enciklopedija Stripa. Moje web stranice i ja bili smo s vama pune 4 godine (ustvari, nešto malo dulje). Lijepo smo se bili družili, razmjenjivali tople i poučne riječi, prijepiske, davali prijedloge, nagrade i darove, pitanja i brojne odgovore. No vrijeme je da konačno upišem zadnje slovo i stavim znak za kraj paragrafa. HiES više neću obnavljati, niti puniti novim vijestima. Ostat će kakav je bio, u parafinu vremena, na usluzi svima koji žele znati nešto više o proteklim razdobljima i povijesti domaće i svjetske devete umjetnosti modernoga doba. Međutim, znajte da sam vam uvijek na usluzi. Ako vas, dok surfate ovim stranicama i miljokazima vremena, uhvati nekakva želja da prokomentirate ili upitate štogod glede stripa, ovih i drugih web stranica, ako želite sa mnom štogod hvaliti ili ogovarati, pričati recimo o višedimenzionalnoj građi pojavne i nepojavne stvarnosti ili pak o nečemu drugom... slobodno se javite.
Z V O N I M I R T O Š I Ć

Krešimir Zimonić -- Zlatka
Zlatka, najnovija je strip knjiga hrvatskog autora stripa, Krešimira Zimonića (inače predsjednika Društva autora stripa Hrvatske). Osim toga što je strip crtač, ovaj vrli Novokvadratovac bavi se još ilustracijom, animiranim filmom, grafičkim dizajnom, fotografijom, uređivanjem listova, umjetnički je direktor Salona stripa u Vinkovcima itd.

Zlatka je čudo od djeteta. A ova knjiga je čudo od stripa. Na 176 stranica, što crno bijelih što u boji, Zlatka privlači svojim jedinstvenim šarmom, igrama života, kroz vješti i maštoviti crtež i nadahnuto pisanje. Tate, mame, djevojke, momci ... sjetite se djetinjstva.

Meki uvez, A5 (15x21 cm), 176 stranica.
Tekst i crtež: Krešimir Zimonić.
Za još detaljnije informacije, nazovite:
01 6115 125
ili pak pišite na adresu:
Oaza, Pavla Hatza 9, 10000 Zagreb.

Darko Macan - Knjige lažu
Knjige lažu, najnovije je tiskano ostvarenje hrvatskog spisatelja i strip autora Darka Macana, našeg kolumniste.

Knjige lažu čim im otvorite korice. Stotine stranica, tisuće riječi, milijuni slova, a sve laž do laži. Ta kako se usude?! Kakav je to samo način?! S kim li misle da imaju posla?! Te knjige?! A znate li zašto lažu? Te knjige! Zato što ne znaju drugi način da bi nam rekle istinu. Aha, zato. Tako su mi bar rekle. Ako nisu lagale...

Tvrde korice, 120 stranica. Ilustrirao Štef Bartolić.
Za još detaljnije informacije, upišite vašu e-mail adresu i kliknite OK!


Hej, ja sam Calvin i donosim vijesti!
Šaputanja na strip-jastuku

Duboko i slano, novi je album kojeg su narisali, nabrisali i napisali Boyo, Buco, Eddy, Štef, Džuka, Vili, a čujemo da im je sve to pomogao financirati jedan hrvatski novinski tajkun. 80 str., od kojih 8 čak u boji. Ah, da, album je hardcore groteska. Mlađi od 18 čitaju ga na osobni rizik. Info? Pišite Macanu.

10. broj Kvadrata, odnosno 444 stranice poslije, summum bonum je jednog specifičnog razdoblja našeg stripa. Puno lijepoga se može pročitati: gooolemi intervju s Igorom Kordejem, HiES-om, Borisom Talijančićem (Borna), detaljan izvještaj i foto album sa Salona stripa u Vinkovcima, dobar strip, puno najava, divnih eseja (X-Files) i lijepih misli za 10 brojeva poslije. Sve narudžbe uputite na tel 031 675 617 i tražite Vjeku Đaniša.

Strip mail-lista, inicijativa je Tonija Milovana, našeg vrijednog suradnika i kritičara da unese malo života i strip uzdaha u naše e-mail pretince. Ako se želite uključiti, na e-mail majordomo@pu.carnet.hr pošaljite poruku koja sadrži subscribe stripi. Adresa njenog tvorca i moderatora je tmilovan@efpu.hr, i možete mu pisati imate li kakvih dodatnih pitanja. Svaka čast Toni!

Chakrina nagradna igra Chakra Comix Group. Mladi su, jednako kao svi oni koji se tako osjećaju, te osim toga što vole sve što vole i mladi, naročito vole strip. Crtati, pisati i stvarati kvalitetne stripove! Trud im je zavidan, želja još veća -- Chakra Comic Group su rijetka grupa u Hrvatskoj (plus članovi iz Slovenije i Mađarske) koja još uvijek stvara, i to dobro i pohvalno. Njihov stalni kutak i informacije o projektu, mjesto za kontakt i interaktivno naručivanje stripova nalazi se ovdje, u rubrici magazini.

Strip ducan u suradnji s Amazon.com-om Otvorili smo strip dućan. HiES je otvorio strip dućan, u suradnji s najvećom web prodavaonicom knjiga na svijetu, Amazon.com-om. Razlog takvom malom pothvatu bile su vaše želje, golem izbor stripova i srodne literature, redovite ponude novih izdanja koje šalje sam Amazon, te jednostavnost naručivanja po vrlo povoljnim cijenama. Također napominjemo da će sav možebitni ostvareni prihod, kojeg šalje Amazon.com za ovakvu vrst prodaje knjiga, biti namijenjen kupovini knjiga o stripu koje će HiES darovati sveučilišnoj knjižnici u Splitu. Jer da bi zadržali svoje ime i mjesto na mreži, moramo biti posve neprofitabilni i to ćemo biti do kraja. Stoga, barem razgledajte ovaj mali dućan.

Boris Talijančić: Tempora Barbarorum Boris Talijančić: Tempora Barbarorum. Boris Talijančić je isto tako hrvatski strip autor, ali nekako poseban. On ne objavljuje u Modroj lasti, nećete ga naći u fanzinima, ne piše o stripu (zvanično), ne stanuje u Zagrebu, ali je zato jedan od najproduktivnijih domaćih autora koji pokušavaju izdavati stripove ne za Amere, Marvel i sl. -- već za domaću publiku. Iza njega su već dva albuma, a u pripremi su i veliki projekti, koje financiraju, nećete vjerovati, i neki državni resursi. Ma tko to kaže da je u Hrvatskoj teško izdavati stripove?


Svi detalji o optimalnom razgledavanju ovih stranica nalaze se u sekciji O nama.


Va vrh [To the top]
HiES Logo Copyright © 1995-2000 Zvonimir Tošić.
All rights reserved. Hosted by cro.net