ZANIMLJIVO

[Drevni Hrvati u stripu]

HiES ribbonŠto oni misle o projektu HiES?


Vrlo lijepo organizirano i izvedeno...
Netmania (www.netmania.hr) će proglasiti ove stranice za link tjedna... bio bih zahvalan da mi se javite ako imate volje da postavite Netmanijin button... Pozdrav!

E-zine Netmania, pri odabiru HiES-a za link tjedna.


Poštovani,
Zadovoljstvo nam je izvjestiti vas da su i vaše stranice uvrštene u naš veliki web pregled "Hrvatski Web Top 100" objavljen u časopisu Vidi br. 27 - 1998.

Magazin Vidi, pri odabiru HiES-a u "Hrvatski Web Top 100".


Poštovani Webmasteru!
Dizzy Computer Group, hrvatska udruga mladih informatičara, čije stranice možete posjetiti na adresi http://www.dizzy.hr/, izmedju ostalih sadržaja na svojim stranicama donosi i svojevrsnu bazu kvalitetnih domaćih linkova, koje smo mi nagradili u tri kategorije: Sadržaj, Dizajn i Ideja. Nagrada se zove Luka Likes This Page i dodijeljuje se na preporuku posjetitelja nagradjenog sitea.
Ovime Vas želimo obavijestiti da je www.comics.cro.net stranica dobitnik nagrade u kategoriji Sadržaj (Contents), te da se na adresi http://www.dizzy.hr/luka u popisu nagradjenih siteova nalazi i link na Vašu stranicu.
Budući da naš site posjećuje više od 200 posjetitelja dnevno, svaki od tih posjetitelja bit će upućen i na Vaš site.

Dizzy Computer Group!


Two brothers, two exceptionally excellent sites. The Grey Havens — The Ultimate J.R.R. Tolkien Resource Web Page by Cirdan and HiES, Hrvatska interaktivna Enciklopedija Stripa (also known as Croatian interactive Comics Encyclopedia) by Zvonimir Tosic and his team are simply superb sites. Lots of work and dedication resulted in excellent content and easy navigation, while the graphic design is a piece of art in itself. World class pages.

Croatia.net, pri odabiru HiES-a za site mjeseca (10/'97).


Congratulations! After completing an enormous task of visiting, re-visiting and evaluating 102 Croatia-related web sites during the month of September, your site finished on the top. Also, during the month of October, your site will be featured on the "front" page at Croatia.net. Once again, congratulations and keep up with your excellent work. The mission of Croatia Net is to promote the knowledge and information about our beautiful Croatian land and its people. Your site is a significant contribution toward that end.

Croatia.net, pri odabiru HiES-a za najbolje hrvatske Web-stranice u svojoj kategoriji.


Description: HiES or Croatian interactive Comics Encyclopedia. A really different site, having the local comic's history even before WorldWarII !
Rating: 4 gold stars!

Balkan Guide, pri odabiru HiES-a za "balkanski" site mjeseca (10/'97).


Evo i site-a koji bi mogao konkurirati za site godine. Kad bi ocjenjivali posebno dizajn, sadržaj, prezentaciju itd. ovaj site bi u svemu pokupio najveće ocjene.
Kao što se vidi i iz naslova, site je posvećen stripu u Hrvata. Tu ćete naći mnoštvo informacija vezanih uz strip; od knjiga, magazina, novosti ... . Na njemu ćete naći i mali dućan, a što ima u njemu pogledajte sami. Trenutno je najveća novost Salon Stripa Vinkovci '97 pa možete pročitati i informacije o tom vrlo važnom događaju za strip. Obvezno posjetite ovaj site jer će na Vas ostaviti takav dojam da ćete (ako još niste) zavoljeti strip i naučiti ponešto o njemu.

UnReal e-zine, pri odabiru HiES-a za site mjeseca


Dear Croatian Cartoonists,
You won the cartoon pencil award from the Professional Cartoonists Index. You have a great site!
The purpose of the Professional Cartoonists Index is to direct visitors to only the best cartoon sites. We list about 250 out of around 1,300 cartoon sites on the web (3,000+ if you count fan sites). You're in good company. Please take a look.
Many thanks for your support!

Peg Cagle, professional cartoonist, member of NCS


Excellent site, where you can find all kinds of information about Comic Strips in Croatia. Big and very nicely done.
(Design:90, Navigation:85, Content:90)

Cro Web: your guide to best pages on Croatian Web


Friško redizajnirane, ove stranice nesumnjivo su jedne od najboljih na HR Webu i vrlo vjerojatno ušle bi u HR Top 10 da smo izbor suzili na taj broj. Uza sve pohvale za grafički dizajn, jedini "problem" tih stranica je tematika koju obrađuju, a za koju bismo teško rekli da ima specifičan krug interesenata. No, ono što obrađuju -- te stranice obrađuju vrhunski.

Uredništvo BUG on-line, pri odabiru WWW HR Top 50.


Kad naletiš na jedan ovakav site više pitanja ti prođu glavom. Npr. da li je Web nova umjetnička forma? Teško da će Web proći kao umjetnost, kao što to neće niti televezija, ali zato i jedan i drugi znadu imati svojih trenutaka. A HiES (Hrvatska interaktivna Enciklopedija Stripa) je jedan od blistavih trenutaka Weba. U preobilju čisto tehničkih Web stranica konačno nešto za glavu i dušu (ne samo za oči). Nešto za čovjeka kakvim sam nekad bio, prije nego što sam se pretvorio u Web zombija. Kod mene dileme nema -- ovo je najbolji hrvatski Web site koji sam vidio. Ovaj site može poslužiti svakom Web dizajneru kao uzor. Sve je tu kako treba, odnos grafike i teksta, navigacija kroz stranice, potpunost teme koja se obrađuje, dotjeranost ilustracija, ujednačenost stila. K tome, tekstovi su pisani zanimljivo, sa osobnim stavom i lako se čitaju. HiES je ugodno mjesto za doći i prelistavati. Estetski doživljaj plus informacija. Odličan i tako rijedak spoj duhovnosti i tehnologije. Tu ima onog što veliki budžet ne može dati -- ljubavi, dapače, strasti za ono što se predstavlja. Bravo dečki! (Kad bismo ih barem imali kao suradnike.)
I drugo pitanje: koliko ljudi je vidjelo ovaj site? Ja sam na njega došao slučajno, surfajući. I pitam se koliko je onih koji ga nisu vidjeli? A HiES moraju vidjeti svi, jer nakon njega ono što će tražiti od Web stranica nikad više neće biti kao prije.

Urednik Monitora, prvog i najvećeg hrvatskog e-zine-a.


Već sam godinama zaljubljen u papir. Cijenim kompjutore i vjerujem da je u njima budućnost, ali papir je ono u što sam se zaljubio i što je održavalo i pothranjivalo moju vezu sa stripom. Ova je web-stranica pak dokaz da ne postoje dvije jednake romanse. Ni traga papira u cijeloj priči, a strast između Zvone i stripa žari bar jednako strasti koju godinama pothranjujem bijelim listovima. Mladencima sve najbolje!

Darko Macan, hrvatski strip autor, Zagreb.Va vrh [To the top]
HiES Logo Copyright © 1995-2000 Zvonimir Tošić.
All rights reserved. Hosted by cro.net