ZANIMLJIVO

[Digital Comics]


HiES ribbon
Naslov: Rek'o a još nije ispeko
Piše: Melani Radić

Bio jednom jedan dječarac, kojeg bi, da živi negdje na prostranom španjolskom govornom području (duša mi izleti), suseljani pozdravljali ovako: "Ola, Pedrito! KE PASA?" Riječ je o veselom dječarcu koji je hodio svjetom bezbrižno, zato, jer je bio svjestan da za njega ne postoje ni iksevi, ni ipsiloni, ni ostale nepoznanice ...

Naš se Pedrito rodio pod sretnom zvijezdom, to se tako kaže, jerbo je sve živo znao i bio strašno pametan, tako strašno da pobjegneš glavom bez obzira. On vam je imao jednu strast ... Pogađajte: žene? piće? kocka? dionice? Naaaah! To je strip, to je strip! Pedro je volijo strip, a još više od stripa volijo je pisati o njemu i pomalo pametovati, ali to svi mi radimo, jel' da?

Ama zašto pišem ove nebuloze, upitat ćete se vi, koji kliknete na ovu rubričicu? Pa zato, što je HiES-u konačno iskazana velika čast posjetom malog Pedra ... E, a skoro da nam se to nije dogodilo jerbo se jadan grdno namučio da nas nađe u sajberspejsu - iako je on Pedro pametni. Ali nama je drago zbog svake kapljice znoja koja mu je orosila čelo i kliznula možda na tipkovnicu dok je pokušavao (po svemu sudeći) HPT-ovim kanalom (primjedba: ovo je napisano u vrijeme dok HiES još nije bio na novoj adresi) doploviti do naše male svemirske postaje. Jer nas to čini ponosnima. I jer se za dobrim konjima diže svemirska prašina. A čini se da i Pedrito zna (hej! što on ne zna?) za tu uzrečicu, jer je i on digao malko prašine kad je konačno, nakon dugog vremena (3 ljudska ili 2 hobitska) ugledao Hrvatska interaktivna Enciklopedija Stripa.

Pročitasmo njegov osvrt objavljen u jednom metazinu (Pedro, drago nam je što ti se sviđa design, i mi se furamo na njega) i shvatismo da, koliko god se čovjek trudi za nešto, svejedno uprska. Ove stranice rađene su s ljubavlju i puno, puno pažnje, ali ipak se dogodio strašan propust. O čemu se radi? Ovim putem ispričavam se svim onim Web surferima koji su se osjetili zakinutima jer na HiES-u nema do potankosti razrađenih uputa za "razgledavanje". Ali takvi se ionako ne mogu nazvati surferima, već padalinama s Marsa. Tako i naš mućaćo, koji je summa summarum, ipak razočaran našim stranicama.

E, sad ću biti malo ozbiljna. HiES je bio i ostaje otvoren kritikama i pozitivnim i negativnim, prijedlozima i sugestijama, suvislim i nesuvislim, i meni nije ni na kraj pameti da se ljutim na nekoga tko nema totalno pozitivno mišljenje o ovim stranicama.

Ali nekako mi bude žao što netko prčka po nečemu, a ne proprčka dovoljno, napiše članak i objavi ga, kao što već rekoh, u jednom metazinu ... Mi jedva čekamo da Pedro opet posjeti naše stranice, i da pri tom:

prethodno nauči nešto više o WWW,
pogleda malo detaljnije izloženi materijal,
pogleda i neke druge strip stranice, tek onako, usporedbe radi ...

Pedro, čekamo te! Ajoj, a skoro zaboravih! HiES je optužen od gore spominjanog za besramno reklamiranje strip-knjižare MORE COMICS, gdje Pedrito spominje mogućnost i nekakve materijalne koristi ... Pedro, Pedro, baš si zloćko, ali znam ipak da se šališ! Pa, hvala Bogu da se tako dobra reklama masno plaća! Još malo, pa kupujemo garsonijeru! A tko je kriv ostalim specijaliziranim strip-knjižarama diljem Hrvatske (sumnjam da ih ima ispod dvadesetak, ma najmanje toliko!) što nemaju toliko love da se mogu reklamirati na našem komadićku sajberspejsa? Razmisli, Pedro!PS (nadodao HiES):
Sve vaše misli i komentare možete slati na E-mail adresu HiES-a.


Va vrh [To the top]
HiES Logo Copyright © 1995-2000 Zvonimir Tošić.
All rights reserved. Hosted by cro.net