ZANIMLJIVO

Digitalni stripovi


HiES ribbon


Na ovoj stranici pratit ćemo i osluškivati glasove hrvatskog strip i javnog mijenja u svezi/glede strip pitanja i slične problematike. Nadamo se da će ovi pokazatelji reći štogod o profilu i mišljenjima ljudi koji napučavaju ovu malenu zemlju a koji se pored toga zanimaju i vole devetu i srodne umjetnosti.


Anketa 11/97: Poimanje stripa. Sada na pragu 21. st., kada pored svih nevolja i dobrobiti koje donosi civilizacija promišljamo i preispitujemo mnoge vrijednosti i stavove, HiES pita vas, građanine planeta Zemlje na pragu novog doba: koji odgovor najbolje opisuje vaše poimanje stripa?

STRIP JE UMJETNOST 62%
STRIP JE RAZBIBRIGA 22%
STRIP JE EDUKACIJSKO SREDSTVO 3%
STRIP JE BIO I OSTAO SMEĆE 1%


Anketa 10/97: Osjećajniji junak. Koji je junak među silnim strip junacima jači, savršeniji, otkačeniji i tko ima bolje odijelo, oduvijek smo se pitali. No sada nas zanima: koji je strip junak, po Vama, najosjećajniji?

DYLAN DOG 37%
MORNAR POPAJ 6%
CORTO MALTESE 43%
SUPERMAN 14%


Anketa 09/97: Hrvatski strip na kioscima! Naših stripova ima, naši autori stvaraju, ali uglavnom ne objavljuju na domaćem terenu u zadovoljavajućim količinama. Što mislite, je li potrebno podržati domaći strip i pokrenuti prave strip revije, ili ...?

SVAKAKO! ČUDI ME ŠTO IH NEMA 75%
PA, MOŽDA NE BI BILO LOŠE 9%
DOK JE SLOBODNE, SVE JE OK 11%
MA NAŠE STRIPOVE TISKAJU AMERI 5%


Anketa 08/97: gdje sa Salonom stripa? Salon stripa je prošao, doći će i novi. Što mislite, treba li mijenjati mjesto održavanja Salona, ili ...?

NE TREBA. VINKOVCI SU OK 46%
JE, U METROPOLU S NJIM 46%
MA, BOL NA BRAČU JE FORA 5%
ŠTO ĆE NAMA SALON UOPĆE!? 3%Va vrh [To the top]
HiES Logo Copyright © 1995-2000 Zvonimir Tošić.
All rights reserved. Hosted by cro.net